سلام و احوال پرسی اول مصاحبه کاری و شغلی چگونه باید باشد؟

آنچه در دقایق آغازین یک مصاحبه شغلی اتفاق می‌افتد می‎‌تواند سبب ایجاد نگرش مثبت یا منفی در فرد مصاحبه‌کننده یا کارفرما شود. بنابراین بهتر است اگر قصد استخدام در سازمان یا شرکتی را دارید، به شکلی حرفه‌ای مهارت‌های اجتماعی خود را به کار بندید و نشان دهید فردی توانمند هستید که می‌توانید با سایرین ارتباط خوبی برقرار کنید و فردی موثر در آن سازمان باشید.

با سلام و احوال پرسی اول مصاحبه شغلی به شکلی گرم و صمیمانه، مسیر را برای ادامه همکاری هموار خواهید کرد. اگر با شیوه سلام و احوالپرسی صحیح در فرایند مصاحبه‌های شغلی آشنا نیستید در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازیم که نحوه سلام و احوالپرسی اول مصاحبه کاری و شغلی چگونه باید باشد.

مرور آدابی که در مصاحبه باید رعایت شود

یک مصاحبه شغلی بخش‌های مختلفی دارد که بایستی در هر بخش مواردی را رعایت کرد تا در مصاحبه استخدامی موفقیت‌هایی داشته باشیم. رعایت نکاتی بسیار ساده همچون سلام و احوالپرسی اول مصاحبه می‌تواند سبب گزینش و استخدام موفقیت‌آمیز فرد کارجو شود. در این متن به این موضوع می پردازیم که حتما در ابتدای مصاحبه استخدام باید به سلام و احوالپرسی با کارفرما یا فرد مصاحبه‌کننده بپردازید و این سلام و علیک و احوالپرسی چگونه باید باشد.

چرا باید در ابتدای مصاحبه سلام کنید

رعایت ادب  و سلام و احوالپرسی اول مصاحبه همواره از جمله موضوعاتی است که توجه دیگران (کارفرما- مصاحبه‌کننده) در همان نگاه اول به آن جلب می‌شود. زمانی که وارد اتاق مصاحبه شدید بهتر است با صدای بلند سلام و احوالپرسی کنید به شکلی که مصاحبه‌کننده صدای شما را به عنوان کارجو به شکل واضح بشنود.

گرچه اولین حضور شما در اتاق مصاحبه شاید کمی استرس‌زا باشد و شما با افرادی مواجه شوید که شناخت چندانی از آن‌ها نداشته باشید، با این حال خشک نباشید و فقط به گفتن یک سلام ساده بسنده نکنید. اگر تعداد افراد مصاحبه شونده زیاد است و شما هنوز توسط فرد کارفرما به سایرین معرفی نشده‌اید، سلام ابتدایی و مودبانه به همه داشته باشید و سپس سر جای خود بنشینید.

نحوه سلام و احوال پرسی اول مصاحبه

  • سلام و احوالپرسی اول مصاحبه به شگل گرم و دوستانه نشانگر احترام شما به فرد مصاحبه‌کننده است و با انجام آن به شکلی مودبانه شما نشان می‏دهید فردی خوش برخورد و خوش‌رو هستید.
  • البته که نحوه سلام دادن در مصاحبه اهمیت دارد. نباید زیاد خشک و رسمی با افراد حاضر در اتاق مصاحبه برخورد کنید. داشتن لبخندی ملایم قطعا می‎‌تواند همراه با یک احوالپرسی ساده حس خوبی را به فرد مصاحبه‌کننده انتقال دهد.
  • آغاز صحبت‌های شما باید با یک سلام کوتاه و یک احوالپرسی گرم باشد. در حقیقت باید جلسه را به شیوه‌ای مدیریت کنید که مشابه یک گفتگوی بسیار دوستانه باشد.
  • زمان سلام کردن به جلو نگاه کرده و سرتان را پایین نیندازید. با اشیاء خاصی بازی نکنید و زیاد دور نایستید تا صدایتان به شکلی واضح شنیده شود.
  • در واقع با یک سلام و احوالپرسی گرم به کارفرما اثبات می‎‌کنید که از مهارت‏‎های اجتماعی به اندازه کافی برخوردار هستید. نحوه سلام کردن شما بی‌اضطراب و استرس می‌تواند در استخدام شما اثرگذار باشد.
  • لحن سلام و احوالپرسی اول مصاحبه بهتر است به گونه‌ای باشد که کارفرما حس مثبتی از آن دریافت کند و برای مثال حس نکند با عجله یا دیرهنگام به جلسه مصاحبه خود را رسانده‏اید یا در حال نفس‌نفس زدن نباشید. به شکل ساده و خودمانی این اقدام را انجام دهید و سپس با احترام و در کمال آرامش خود را معرفی کنید. به قانون عمل و عکس العمل معتقد باشید چرا که هر چه با حفظ خونسردی به سلام و احوالپرسی اول مصاحبه بپردازید مصاحبه‌گر هم با آرامش بیشتری فرایند مصاحبه را مدیریت خواهد کرد.
  • اگر فرد مصاحبه‌گر در حال انجام کار یا مشغول صحبت با سایرین است کمی تامل داشته باشید و سپس به سلام و احوالپرسی اول مصاحبه اقدام کنید. در عین حال با داشتن لبخندی بر لب‌تان نشان دهید که از اینکه چند دقیقه منتظر توجه وی بوده‌اید، اصلا ناخشنود نیستید.
  • مصاحبه‌کنندگان هم همچون ما بسیار کنجکاو و انسان هستند. با سلام و احوالپرسی اول مصاحبه می‌توانید زمینه را برای پرسیدن سوالات دلخواه‌ آن‎‌ها آماده کنید. سلام کردن باید بدون ترس، لکنت زبان و یا دلهره باشد. جسورانه سلام کنید و بعد با پرسیدن احوال فرد مصاحبه‌گر جلسه را ادامه دهید.
  • در واقع باید گفت سلام و احوالپرسی با فرد یا فراد مصاحبه‎‌گر یک راه خوب جهت شناساندن شما و ویژگی‌ها و شخصیت‌تان به آن‎‌ها به شمار می‌رود.
  • اگر از سلام شما رفتاری گستاخانه و یا سرد و تحقیر‌آمیز دریافت شود مصاحبه‎‌کننده چندان تمایلی به ادامه مصاحبه نخواهد داشت و در کوتاه‎مدت سوالات خود را عنوان و می‏کوشد جلسه را در کمترین زمان ممکن، پایان دهد. در زمان سلام کردن حتما تماس چشمی با فرد مصاحبه‌کننده داشته باشید و بهتر است لبخد بزنید و سرد و خشک رفتار نکنید.
  • بهتر است در این زمان بر استرس خود کنترل داشته باشید و سلام و احوالپرسی همراه با تسلط شما بر بدن و رفتارتان باشد. پس سر خود را تکان نداده صاف بایستید و به شکل حرفه‌ای رفتار کنید. این امر از جمله نکات مهم آداب مصاحبه شغلی است که اگر مراقب نباشید و آن را به شکل صحیح انجام ندهید سایر مهارت‌ها، ویژگی‌ها و حتی توانمندی‌ها و رزومه پربارتان چندان به چشم نخواهد آمد. در این زمان مصاحبه‌گر بدون توجه به این موارد صرفا بر حسب رفتار اولیه و سلام و علیک و احوالپرسی نامناسب شما تصمیم عدم پذیرش تان می‌گیرد.

مقاله مرتبط: فن بیان در مصاحبه استخدامی چگونه باید باشد؟

سخن پایانی

بعد از ارسال رزومه برای شغل مورد تقاضا باید برای انجام مصاحبه شغلی آماده شد. در صورت دعوت شدن به مصاحبه برای داشتن یک مصاحبه حرفه‌ای، باید رعایت ادب را در فرایند مصاحبه شغلی داشت. از جمل این آداب، سلام و احوالپرسی اول مصاحبه است. در این مطلب درباره سلام و احوالپرسی اول مصاحبه صحبت کردیم. با مطالعه متن خواهید فهمید که چگونه خود را به کارفرما معرفی کنید و در ابتدای مصاحبه چطور به برقراری ارتباط از طریق سلام و احوالپرسی با مصاحبه‌کننده بپردازید تا وی نسبت به شما نگرش مثبتی پیدا کرده و نظر مثبتی درباره گزینش و استخدام شما داشته باشد.

زهره سادات حسینی

از سال ۱۳۹۸ فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کردم. از تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی به سمت طراحی گرافیک با نرم‌افزار فوتوشاپ سوق پیدا کرده و هم‌زمان با یادگیری آن، مدیریت شبکه‌های اجتماعی شرکت‌های مختلف را نیز برعهده گرفتم. بعد از مدتی به دنیای تولید محتوای متنی و وب‌سایت‌های شرکتی وارد شده و این تجربیات من را به سمت یادگیری سئو و اصول تولید محتوا سوق داد. تاکنون، بیش از هزار مقاله و محتوای متنی سئو شده تولید و هزاران طرح گرافیکی خلق کرده ام. چندین سایت وردپرسی را طراحی و بهینه‌سازی کرده و همچنان در زمینه طراحی سایت، تولید محتوای متنی و گرافیکی و مدیریت شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنم. همواره در تلاشم تا با یادگیری بیشتر و کسب تجربیات جدید، مهارت‌های خود را به سطح بالاتری رسانده و در مسیر حرفه‌ای خود مفید‌تر عمل کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *