تفاوت رزومه با پرتفولیو چیست؟

چنانچه قصد همکاری با یک شرکت در یک موقعیت شغلی را دارید، باید از اسناد مناسب جهت ارسال اطلاع داشته باشید و بدانید تفاوت رزومه با پرتفولیو چیست و بهتر است کدامیک را برای کارفرما ارسال کنید. با بررسی تفاوت این دو سند و محتوای آن‌ها، می‌دانید چه زمانی کدام‌یک از این دو سند را ارسال کنید. در ادامه به بررسی تفاوت رزومه با پرتفولیو می‌پردازیم.

تفاوت رزومه با پرتفولیو در چیست؟

اغلب افراد به ویژه شاغلین با این مفهوم که رزومه چیست آشنا هستند، اما کسانی که با این مفهوم آشنائی چندانی ندارند، باید اشاره کنیم که رزومه به سند رسمی گفته می‌شود که کارجو به واسطه آن جهت فهرست نمودن مهارت‌ها، دستاوردهای شغلی و سوابق کاری از آن‌ها استفاده می‌کنند.

رزومه معمولا شامل یک یا دو صفحه است و دربرگیرنده اطلاعاتی است که مستقیما به حرفه مورد نظر مرتبط است. کلیه آگهی‌های استخدام نیازمند این هستند که برایشان رزومه‌ای متناسب با شرح شغل‌شان ارسال شود.

بیشتر کارجویان رزومه‌شان را با یک نامه پوششی ضمیمه می‌کنند. از این طریق این افراد می‌کوشند تا به داشتن یک موقعیت شغلی و یا حضور در شرکتی خاص ابراز علاقمندی کنند.

کارجویان می‌توانند توامندی و مهارت‌هایشان را مطابق شرح شغل برجسته‌سازی کنند تا از این طریق از دیگر کارجویان متمایز شوند. بهتر است دستاوردهای خود را با اعداد و ارقام نمایش دهید تا ارزش خود را به کارفرما نشان دهید.

تفاوت رزومه با پرتفولیو به لحاظ محتویات

تفاوت رزومه با پرتفولیو به لحاظ محتویات آن است که در کلیه انواع رزومه شاهد وجود محتوای زیر هستیم:

– خلاصه/ هدف

یک تفاوت رزومه با پرتفولیو آن است که در رزومه در این قسمت تحت عنوان مقدمه باید طرح موضوع کنید که شما چه کسی هستید و چه اهدافی را دنبال می‌کنید تا از این طریق شخصیت خود را برجسته کرده و توانمندی، مهارت‌ها و دستاوردهایتان را به کارفرما نشان دهید.

– تجارب‌کاری

در این قسمت به سوابق کاری‌تان که با شرح شغل اشاره شده در آگهی مرتبط است، بپردازید. این بخش می‌تواند شامل کارآموزی، مشاغل داوطلبانه، کار پاره‌وقت و تمام‌وقت شود. بهتر است سوابق کاری‌تان را به صورت معکوس فهرست نمایید.

– مدارک تحصیلی

از جمله تفاوت رزومه با پرتفولیو آن است که در رزومه همچون قسمت قبل، مدارک تحصیلی خود را به شکل معکوس فهرست‌وار بنویسید.

– مهارت‌ها

در این بخش مهارت‌های سخت و نرم خود را فهرست نمایید تا شایستگی‌هایتان را به کارفرما نشان دهید. در این بخش مهارت‌هایتان را که با موقعیت شغلی‌تان مرتبط است به صورت دقیق فهرست کنید.

– سرگرمی‌ها

فعالیت‌های فوق‌برنامه و سرگرمی‌هایتان را لیست کرده تا شخصیت خود را به مدیر و کارفرمای خود بهتر معرفی کنید.

تفاوت رزومه با پرتفولیو شامل چه مواردی می‌گردد؟

تفاوت رزومه با پرتفولیو شامل چه مواردی می‌گردد؟

تا اینجا به تعریف رزومه و بخش‌هایی که شامل می‌شود پرداختیم، در ادامه به بررسی مفهوم پورتفولیو و محتویات آن خواهیم پرداخت.

پورتفولیو به مجموعه‌ای از نمونه کارهای برجسته کارجو اشاره دارد. ارائه یک نمونه از برترین فعالیت‌ها و کارهایی که انجام داده‌اید به کارفرما کمک می‌کند تا با توانمندی‌ها و مهارت‌های فردی و حرفه‌ای شما بیشتر آشنا شود و با بررسی آن‌ها ارزیابی کند که آیا شما مناسب انجام شغل آگهی شده هستید یا خیر. نمونه کارها اغلب دربرگیرنده فیلم، تصویر، عکس، متن و آدرس صفحات وب سایت‌ها هستند.

از این سند عمدتا جهت نمایش کارهای هنری و خلاقانه می‌توان استفاده کرد. افرادی همچون عکاسان، گرافیست‌ها، نویسندگان، برنامه‌نویسان، معماران و طراحان از پورتفولیو استفاده می‌کنند.

یک تفاوت رزومه با پرتفولیو آن است که پورتفویلو یک مدل چاپی است که جهت عرضه نمونه کارهای دیجیتالی می‌توان از آن استفاده کرد. امکان به اشتراک‌گذاری این پورتفویلو برای افراد زیادی وجود دارد. معمولا در کلیه رشته‌های هنری به پورتفولیو نیاز پیدا خواهید کرد.

در پورتفولیوهای حرفه‌ای معمولا عکس آثار به شکل بی‌هدف و یا پراکنده کنار هم نمی‌آید تا از این طریق بتوان سیر کارهای هنری را نمایش داد. بهتر است برترین آثارتان را در پورتفولیو بگنجانید و از ارائه کارهای ضعیف خودداری کنید.

در رزومه به چه مواردی اشاره شود؟

در رزومه حتما به مواردی همچون سوابق تحصیلی، علایق، تجارب کاری، اطلاعات شخصی مانند ایمیل، نام و نام‌خانوادگی، تلفن، شهر و محل سکونت و عکس و مهارت‌هایی مانند کار با نرم‌افزار و زبان اشاره کنید. برای نگارش رزومه می‌توانید از نرم‌افزارهای رزومه‌ساز هم استفاده کنید.

تفاوت های اساسی رزومه با پرتفولیو

  • هدف

از جمله تفاوت رزومه با پرتفولیو در هدف آن نهفته است. معمولا هدف از نگارش رزومه آن است که کارفرما و مدیران از درخواست شما آگاهی پیدا کرده جهت مصاحبه از شما دعوت به عمل می‌آورند. بعد از استخدام شما می‌توانید پورتفولیوی خود را به مدیران‌تان ارائه کنید تا آن‌ها درک عمیقی از کار شما داشته باشند.پس نمونه‌کاری در پورتفولیوی خود ارائه کنید که نمایانگر کارهای شما باشد.

  • فرمت: یک تفاوت رزومه با پرتفولیو

رزومه را سندی بسیار مختصر و کوتاه می‌دانند که شامل سوابق کاری، مهارت‌های مرتبط و مدارک تحصیلی افراد است و می‌تواند دربرگیرنده تصاویر، نمودار، طرح گرافیکی، آدرس صفحات‌وب و یدئو باشد. پورتفولیو نمونه کارهای شما را شامل می‌شود و حجم بیشتری به نسبت رزومه دارد.

  • الزامات

یک تفاوت رزومه با پرتفولیو آن است که اغلب مدیران و کارفرمایان برای بررسی درخواست‌های شغلی نیازمند بررسی رزومه افراد هستند، این در حالی است که جهت یافتن موقعیت شغلی مناسب شما حتما نیازمند ارسال پورتفولیو نیستید. معمولا بیشتر افراد حرفه‌ای و متخصص نسبت به تهیه پورتفولیو اقدام می‌کنند، اما عمدتا حرفه‌هایی مانند معلمی و مکانیکی، نیازمند ارائه پورتفویلو نیستند.

شما همواره می‌توانید از یک فرد متخصص جهت نگارش رزومه یا ارائه کارهای‌تان در پورتفولیو کمک بگیرید.

پیشنهاد مطالعه: رزومه کرونولوژیکال چیست و چه کاربردی دارد؟

سخن پایانی

اغلب دانشجویان یا کارجویان نیازمند ارائه رزومه و یا پورتفویلو هستند. اما شاید با تفاوت این دو واژه آشنا نباشند، این در حالی است که این دو سند تفاوت‌های اساسی با هم دارند که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم. در این مقاله ما کوشیدیم تفاوت‌های اساسی رزومه را با پورتفولیو بیان کنیم. افراد معمولا با ارائه portfolio به عنوان یک نمونه تصویری افراد تجربیات و تفکرات، توانایی‌ها و مهارت‌های خود را ارائه می نمایند. بهتر است پورتفولیو بسیار خلاصه نگارش یابد. این در حالی است که رزومه باید شامل مهارت‌ها و قابلیت‌های اشخاص باشد و نمایانگر این وضعیت که فرد کارجو مناسب احراز شغل هست یا خیر.

زهره سادات حسینی

از سال ۱۳۹۸ فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کردم. از تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی به سمت طراحی گرافیک با نرم‌افزار فوتوشاپ سوق پیدا کرده و هم‌زمان با یادگیری آن، مدیریت شبکه‌های اجتماعی شرکت‌های مختلف را نیز برعهده گرفتم. بعد از مدتی به دنیای تولید محتوای متنی و وب‌سایت‌های شرکتی وارد شده و این تجربیات من را به سمت یادگیری سئو و اصول تولید محتوا سوق داد. تاکنون، بیش از هزار مقاله و محتوای متنی سئو شده تولید و هزاران طرح گرافیکی خلق کرده ام. چندین سایت وردپرسی را طراحی و بهینه‌سازی کرده و همچنان در زمینه طراحی سایت، تولید محتوای متنی و گرافیکی و مدیریت شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنم. همواره در تلاشم تا با یادگیری بیشتر و کسب تجربیات جدید، مهارت‌های خود را به سطح بالاتری رسانده و در مسیر حرفه‌ای خود مفید‌تر عمل کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *