آیا باید نتیجه مصاحبه کاری را از کارفرما پیگیری کنیم؟

ممکن است مصاحبه شغلی شما به پایان رسیده باشد و حال که به خانه بازگشته‎اید از خود سوال بپرسید که آیا باید نتیجه مصاحبه کاری را از کارفرما پیگیری کنیم یا خیر. گاهی ممکن است کارفرما تا چند روز به متقاضی خبری ندهد و این امر موجب شود که متقاضی دائم از خود سوال بپرسد که آیا در مصاحبه رد شده یا توانسته نظر کارفرما یا مسئول استخدام را جلب کند. چنانچه اخیرأ به مصاحبه کاری دعوت شده‌اید و  نمی‌دانید که پس از انجام مصاحبه باید پیگیری‌ کنید یا خیر مقاله پیش رو را از دست ندهید.

برقراری ارتباط برای جویا شدن نتیجه

متاسفانه اینکه متقاضی پس از انجام مصاحبه برای جواب نتیجه پیگیری کند چندان در کشور ما رایج نیست و معمولا کارجویان بعد از انجام مصاحبه، منتظر پاسخ کارفرما جهت استخدام می‌مانند. در طرف مقابل نیز اکثر کارفرمایان هم علاقه‌ای به اعلام نتیجه مصاحبه نشان نمی‌دهند و این  بی‌خبری باعث سردرگمی فرد خواهد شد. با این حساب بهتر است با برقراری یک ارتباط نتیجه مصاحبه را جویا شوید.

شما می‌توانید چند روز بعد از مصاحبه‌ شغلی نتیجه آن را از کارفرما خود پیگیری کنید. این اقدام شما نه تنها موجب از بین رفتن ابهامات شده بلکه از این طریق می‌توانید مجدداً به شایستگی‌های خود اشاره کنید و اینگونه اشتیاق خود را نشان دهید یا اینکه به جزئیات بیشتری که در زمان مصاحبه در رابطه با آن صحبت نکرده‌اید، بپردازید. البته بهتر است در این کار زیاده روی نکرده و جملاتی تاثیر گذار و کوتاه انتخاب کنید تا بتوانید فرد مورد نظر را تحت تاثیر قرار دهید.

هنگامی که شما برای یک مصاحبه کاری دعوت می‌شوید، یعنی یکی از مدعیان اصلی این شغل و جایگاه هستید پس باید برای این کار وقت بگذارید و بعد از جلسه مصاحبه پیگیر آن شوید. در واقع این کار شما به مصاحبه کننده نشان می‌دهد که شما متقاضی بسیار قوی برای شغل مورد نظر هستید و او باید شما را به طور جدی مورد بررسی قرار دهد.

از تمام موقعیت‌ها استفاده کنید

یادتان باشد که فردی در زندگی خود موفق است که بتواند از کوچکترین موارد نیز به نفع خود استفاده کند. برای کسب موفقیت و شروع کار می‌توانید از همین مسئله نیز به نفع خود استفاده کرده و شایستگی و توانایی‌های خود را به  کارفرما نشان دهید. یادتان باشد که از نامه یا ایمیل پیگیری خود باید همچون ابزاری برای نشان دادن شایستگی و همچنین علاقه خود به جایگاه شغلی استفاده کنید و به افراد مسئول نشان دهید که شایستگی دریافت این شغل را دارید و حتما مهارت‌هایی که با ملزومات شغل مورد نظر مطابقت دارند را در نظر کارفرما بزرگ‌تر جلوه دهید.

اگر در حین مصاحبه نکاتی را فراموش کرده‌اید به آن موارد اشاره کرده و اشتباهات روز مصاحبه را  اصلاح کنید؛ گاهی ممکن است بخاطر جو موجود و استرس در حین مصاحبه بد صحبت کرده‌ باشید یا به سوالی به خوبی پاسخ نداده‌اید، پیگیری مصاحبه شغلی می‌تواند فرصتی مناسب برای جبران اشتباه و اشاره دوباره به مسائل باشد. در صورت لزوم اطلاعات تماس خود را مجدداً به کارفرما  دهید؛ ارائه مجدد شماره تلفن و آدرس ایمیل، ارتباط کارفرما را با شما آسان‌تر می‌کند.

اگر برایتان امکان دارد در روز مصاحبه کارت ویزیت کسانی که در جلسه مصاحبه ملاقات می‌کنید را  بگیرید. اینگونه به راحتی پس از مصاحبه می‌توانید با آنان ارتباط برقرار کنید و جویای احوال شوید . چنانچه موفق به دریافت این کار نشدید می‌توانید در لینکدین یا فضای مجازی به دنبال اطلاعات تماس یا ایمیل مصاحبه‌ کنندگان بگردید یا حتی با یک تماس با منشی شرکت، اطلاعات تماس آنها را به دست آورید.

نکاتی مهم که در زمان ارسال ایمیل باید به آن توجه کنید

برای نوشتن ایمیل خود  باید یک سری نکات را مورد توجه قرار دهید تا به نتیجه مطلوب برسید. از آنجایی که ایمیل سریع‌ترین راه برای پیگیری مصاحبه شغلی (مخصوصاً اگر مصاحبه‌ کننده اعلام کرده که قرار است سریع تصمیم بگیرد) است پس برای دریافت نتیجه ابتدا برای کارفرمای خود ایمیل بفرستید. ارسال پیام قدردانی از طریق ایمیل  در اکثر مواقع برای تمام کارفرمایان عملی قابل پذیرش و مثبت خواهد بود بنابراین زمان را از دست ندهید و حداکثر تا  ۲۴ ساعت پس از مصاحبه  یک ایمیل تشکر برای کارفرما ارسال کنید.

این اقدام شما به مسئول استخدام نشان می‌دهد که شما برای این جایگاه شغلی ثابت قدم هستید. قبل از ارسال ایمیل متن آن را به دقت بازخوانی و در صورت لزوم ویرایش کنید. یک اشتباه دستوری یا املایی می‌تواند شما را از دور خارج کند. علاوه‌بر این باید اضافه کنیم که  در ذکر نام افراد مصاحبه‌کننده دقت کنید زیرا این کلمات اولین نکته‌ای که به آن توجه می‌شود همین نام‌ها است.

ارسال ایمیل راه آسان‌تری برای برقراری ارتباط با کارفرما است اما تماس هم می‌تواند شما به هدف دلخواهتان برساند مخصوصا اگر شغل شما نیازمند برقراری ارتباط قوی باشد. با این کار بطور مستقیم توانایی‌های ارتباطی خود را به نمایش می‌گذارید. در هنگام ارسال پیام یا تماس تلفنی ابتدا به خوبی خود را معرفی کرده و زمان مصاحبه را ذکر کنید. همواره پس از اتمام مصاحبه از مصاحبه کننده با روی گشاده قدردانی کنید.

بایدها و نبایدهایی که در زمان پیگیری مصاحبه باید بدانید

انجام این کار نیز همچون هر کار دیگری یک سری آداب و بایدها و نبایدها دارد که بهتر از قبل از پیگیری با آنها آشنا شوید.

بایدها

از همان ابتدا خودتان را واضح معرفی کنید تا مدیر استخدام متوجه شود که شما کدام کارجو هستید. در صورتی که کارفرما  خیلی شما را به خاطر نیاورد می‌توانید به مواردی  که در طول مصاحبه در مورد آن صحبت کرده‌اید اشاره کنید تا مدیر شما را به خاطر بیاورد.

اگر در طول مصاحبه نکته چشم گیری داشتید حتما به آن اشاره کرده و در آخر از آن‌ها برای زمانی که در اختیارتان گذاشتند تشکر کنید. پس از انجام تمام این موارد خیلی مودبانه برای اطلاع‌  در مورد روند و نتیجه مصاحبه سوال بپرسید. برای تسلط بهتر یک متن و چک لیست از قبل آماده کنید تا بتوانید با آمادگی بیشتری با کارفرما صحبت کنید.

نبایدها

به هیچ عنوان از طولانی شدن زمان بررسی درخواست‌ها گلایه نکنید و از همه مهمتر در رابطه با اینکه چرا همچنان تصمیمی نگرفته‌اند از وی سوال نپرسید. به جای اینکه مستقیما با کارفرما تماس داشته باشید بهتر است با شماره عمومی شرکت تماس بگیرید.

زمان مناسب برای پیگیری نتیجه مصاحبه کاری

چنانچه گمان می‌کنید که  مصاحبه خوبی داشته‌اید و باز خورد کارفرمایان مثبت بوده اما هنوز پاسخی از سمت آنان دریافت نکرده‌اید بهتر است برای پیگیری نتیجه و رفع ابهامات با او تماس بگیرید. زیرا اطلاع‌ ندادن از سمت کارفرما می‌تواند یکی از نشانه های رد شدن در مصاحبه باشد.

سوالی که ذهن اکثر افراد را به خود مشغول میکند این است که چه زمانی با کارفرما تماس بگیریم. در جواب باید بگوییم اینکه چه زمانی با کارفرما تماس بگیرید بسیار مهم است زیرا تماس بد موقع می‌تواند تاثیر منفی در نتیجه مصاحبه بگذارد. حداقل، یک تا دو هفته پس از مصاحبه خود منتظر تماس کارفرما باشید. اگر برای یک کار و موقعیت شغلی رقابتی مصاحبه انجام داده‌اید، این بازه زمانی ممکن است حتی طولانی‌تر شود.

پیشنهاد مطالعه: در مصاحبه استخدامی و شغلی چگونه خود را معرفی کنیم؟

کلام آخر

پیگیری مصاحبه‌های شغلی همیشه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های متقاضیان کار بوده که در بازار کار امروز تا حد زیادی  مهم شده و جالب است بدانید که این اقدام نقش بسیار پررنگی در پذیرش یا عدم پذیرش افراد دارد. بنابراین برای پیروزی در مصاحبه‌های شغلی و به دست آوردن شغلی مناسب لازم است که به این موضوع توجه بیش‌تری کنید و پس از گذشت مدت زمان مشخص با شرکت مورد نظر تماس بگیرید و خود را بطور کامل معرفی کنید و درباره نتیجه مصاحبه سوال بپرسید.

زهره سادات حسینی

از سال ۱۳۹۸ فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کردم. از تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی به سمت طراحی گرافیک با نرم‌افزار فوتوشاپ سوق پیدا کرده و هم‌زمان با یادگیری آن، مدیریت شبکه‌های اجتماعی شرکت‌های مختلف را نیز برعهده گرفتم. بعد از مدتی به دنیای تولید محتوای متنی و وب‌سایت‌های شرکتی وارد شده و این تجربیات من را به سمت یادگیری سئو و اصول تولید محتوا سوق داد. تاکنون، بیش از هزار مقاله و محتوای متنی سئو شده تولید و هزاران طرح گرافیکی خلق کرده ام. چندین سایت وردپرسی را طراحی و بهینه‌سازی کرده و همچنان در زمینه طراحی سایت، تولید محتوای متنی و گرافیکی و مدیریت شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنم. همواره در تلاشم تا با یادگیری بیشتر و کسب تجربیات جدید، مهارت‌های خود را به سطح بالاتری رسانده و در مسیر حرفه‌ای خود مفید‌تر عمل کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *