ESC را فشار دهید تا بسته شود

فن بیان در مصاحبه استخدامی چگونه باید باشد؟

حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که با علاقه زیاد جهت استخدام به شرکت یا سازمانی مراجعه کنید و رزومه پرباری هم داشته باشید، اما بعد از مصاحبه به هیچ‌وجه تماسی با شما گرفته نشود. در این صورت شما حتما به این موضوع فکر می‌کنید که مشکل کار در چیست. حتما دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد، اما مهمترین آن‌ها عدم رعایت فن بیان در مصاحبه استخدامی است. از این رو در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم که فن بیان در مصاحبه استخدامی چگونه باید باشد؟

در ابتدای مصاحبه چگونه صحبت کنیم که استخدام شویم؟

همیشه اولین مواجهه با کارفرما بسیار اهمیت دارد. در اولین مصاحبه شغلی باید تلاش کرد تا اولین برخورد، مواجهه صحیحی باشد. در آغاز باید گفت تلاش کنید تا خودتان را در تایم مقرر به محل مصاحبه برسانید و نشان دهید آدم وقت‌شناسی هستید.

حتما طی انجام مصاحبه خود را فرد وظیفه شناس، مودب و حرفه‌ای نشان دهید و آغاز مصاحبه‌تان صرفا با یک سلام باشد. بکوشید تا مهارت ارتباطی خود را با گفتن یک جمله همچون سلام، وقت بخیر. بسیار خوشحالم که فرصت حضور در این مصاحبه شغلی را پیدا کردم، اثبات کنید.

طی انجام مصاحبه حتما این موضوع را ثابت کنید که درباره شرکتی که قصد فعالیت در آن را دارید، اطلاعات خوبی دارید و این موضوع را به کارفرما به شکلی نشان دهید. برای این کار حتما باید بدانید که فن بیان در مصاحبه استخدامی را چه گونه بکار بگیرید. برای نمونه به شرح شغل‌تان اشاره داشته باشید و رزومه‌تان را به کارفرما عرضه کنید و نشان دهید که صلاحیت و مهارت‌های زیادی دارید و می‌توانید انتظارات کارفرما را به صورت خوبی برآورده نمایید.

طی مصاحبه شغلی به چه مواردی اشاره کنیم؟

در این زمینه که نحوه کاربرد فن بیان در مصاحبه استخدامی نظرات مختلفی وجود دارد، اما به طور کلی باید گفت که بهتر است با داشتن تمرکز زیاد به سوالات مصاحبه پاسخ دهید. حتما قبل از پاسخ دادن به سوالات، خوب تمرکز کرده و فکر کنید. سعی کنید موارد زیر را به عنوان پاسخ ارائه نکنید. این‌طور طرح نکنید که برای این شغل مناسب هستید.

بلکه بهتر است ضمن بررسی مهارت‌های لازم برای ایفای این شغل، طرح کنید که مهارت‌های کافی برای انجام شغل‌تان را دارید و درباره شغل قبلی خود و مهارت‌هایی که از آن برخوردار بوده‌اید، صحبت کنید. علت تناسب خود را برای قرار گرفتن در این موقعیت شغلی توضیح دهید، برای نمونه بگویید که من برای ایفای این مسئولیت مناسب هستم چرا که …

کاربرد فن بیان در مصاحبه استخدامی

کاربرد فن بیان در مصاحبه استخدامی

حتما به فردی که از شما مصاحبه می‌کند نشان دهید که فردی هستید که برای سازمان او ارزش ایجاد می‌کنید و هدف‌تان رشد و توسعه شرکت است. کمی درباره دستاوردهای کاری یا زندگی شخصی‌تان بگویید و درباره اقداماتی که در محل کار قبلی‌تان انجام داده‌اید.

همه کارفرمایان، اغلب به توانمندی افراد جهت انجام کار تیمی اهمیت می‌دهند، چنانچه شما دارای این مهارت باشید باید اینگونه صحبت کنید که نقطه قوت شما این است که از کار با افراد به شکل تیمی لذت می‌برید. چرا که اغلب ارگان‌ها علاقمند به استخدام و نگهداری پرسنل خود برای طولانی‌مدت هستند. بنابراین حتما به این موضوع اشاره داشته باشید که کار در این سازمان با اهداف بلندمدت‌تان تطابق دارد و شما علاقمند به داشتن این شغل هستید.

حتما به فرد مصاحبه‌کننده نشان دهید که علاقمند به یادگیری مادام‌العمر و توسعه فردی در سازمان هستید و دوست دارید مهارت‌های مرتبط با شغل‌تان را بیاموزید. این‌گونه عنوان کنید که به یادگیری موضوعات مختلف علاقمندید، در چه دوره‌هایی شرکت کرده‌اید و مهارت‌هایی که کسب کرده‌اید چگونه به موفقیت شما کمک می‌کند. برای این کار حتما باید بدانید که چگونه فن بیان در مصاحبه استخدامی را به کار ببرید.

در پایان مصاحبه شغلی به چه مواردی اشاره کنیم؟

در زمان اتمام مصاحبه شغلی خود حتما میزان و شدت علاقه‌تان را به حضور و انجام فعالیت و کار در شرکت نشان دهید و هرگونه سوال یا ابهامی دارید حتما پیش از استخدام برطرف کرده و از کارفرما سوال کنید. برای این منظور هم باید بدانید که فن بیان در مصاحبه استخدامی را چگونه مورد استفاده قرار دهید. تلاش کنید با مهارت‌های اجتماعی بالا در خود نشان دهید فرد مسلطی هستید. در پایان مصاحبه می‌توانید به بیان جملات زیر بپردازید:

  • اشاره داشته باشید که درباره محل کار جدیدتان تحقیق کرده‌اید، اما علاقه‌مندید درباره اهداف و سند چشم‌انداز شرکت اطلاعات بیشتری داشته باشید. به شدت علاقمند به حضور در این مجموعه‌اید و ایده‌های خوبی در حوزه کارتان دارید و می‌توانید درباره …. توضیحات کامل و خوبی ارائه کنید.
  • درباره اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شرکت کنجکاوی و سوال کنید و در این خصوص که چگونه تلاش خواهید کرد تا به این اهداف برسید، توضیحاتی را ارائه دهید.
  • علاقه و نگرش مثبت خود را برای داشتن این شغل ابراز کنید و مطرح کنید که علاقمند به فعالیت در این شغل هستید و دلایل آن را بگویید.
  • جهت شرکت در مصاحبه‌های بعدی شغلی با رغبت و میل زیاد اعلام آمادگی کنید و طرح موضوع کنید که چه هماهنگی‌هایی را برای این کار باید انجام دهید.
  • در پایان از کارفرما یا کسی که از شما مصاحبه انجام داده تشکر کرده و روز خوبی را برای وی آرزو کنید.

ارائه نکاتی درباره کاربرد فن بیان در مصاحبه‌های شغلی

بهتر است پیش از اینکه به جزئیات در جلسات مصاحبه بپردازید، به چند نکته توجه کافی داشته باشید. حتما شما با هدف تاثیرگذاری بر کارفرما وارد این جلسه مصاحبه شده‌اید و در پایان شما هستید که تصمیم می‌گیرید در این مجموعه فعالیت داشته باشید یا خیر. بنابراین باید برخوردی حرفه‌ای داشته باشید و ابتدا با ارسال رزومه و پرداختن به آن نشان دهید علاقمند به کار با این مجموعه‌اید. دقت نظر داشته باشید ممکن است با افراد مصاحبه‌کننده در شرکت‌های دیگر هم مواجه شوید، پس رعایت آداب و ادب و احترام را کرده و به شکل حرفه‌ای به سوالات پاسخ دهید.

اگر در آغاز متوجه شدید جلسه مطابق انتظارات شما پیش نمی‌رود (مثلا مبلغ پیشنهادی برای حقوق از نظر شما ناکافی است) حتما جلسه را بدون توضیح رها نکنید، با رعایت احترام بکوشید عدم تمایل خود را برای قطع همکاری توضیح دهید و سعی کنید با کمک فن مصاحبه به توافق برسید. راحت باشید، اما پر رو نباشید و بی‌ادبی نکنید. اگر از شما پذیرایی شد، حتما مقدار کمی از موارد پذیرایی را بنوشید و بر جلسه خود را مسلط کنید و راحت عقایدتان را مطرح نمایید.

مقاله مرتبط: زبان بدن در مصاحبه شغلی چگونه باید باشد؟

سخن پایانی

مبحث فن بیان و کاربرد آن در جلسات مصاحبه‌های شغلی بسیار گسترده است، اما آنچه واضح است اینکه افراد جهت استخدام باید حتما بدانند که فن بیان در مصاحبه استخدامی را چطور پیاده‌سازی کنند. افراد موفق در سازمان‌ها عمدتا از مهارت فن بیان برخوردارند، بر شیوه صحبت‌کردن خود تسلط داشته، دارای مهارت‌های اجتماعی‌اند و  از هوش اجتماعی خوبی بهره می‌برند. بر این اساس توصیه می‌شود به نکات مهم در کاربرد فن بیان حین شرکت در مصاحبه‌های شغلی تسلط داشته باشید تا بتوانید به آسانی در موقعیت و جایگاه شغلی دلخواه‌تان پذیرش شوید.

زهره سادات حسینی

از سال ۱۳۹۸ فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کردم. از تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی به سمت طراحی گرافیک با نرم‌افزار فوتوشاپ سوق پیدا کرده و هم‌زمان با یادگیری آن، مدیریت شبکه‌های اجتماعی شرکت‌های مختلف را نیز برعهده گرفتم. بعد از مدتی به دنیای تولید محتوای متنی و وب‌سایت‌های شرکتی وارد شده و این تجربیات من را به سمت یادگیری سئو و اصول تولید محتوا سوق داد. تاکنون، بیش از 7۰۰ مقاله و محتوای متنی سئو شده تولید و هزاران طرح گرافیکی خلق کرده ام. چندین سایت وردپرسی را طراحی و بهینه‌سازی کرده و همچنان در زمینه طراحی سایت، تولید محتوای متنی و گرافیکی و مدیریت شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنم. همواره در تلاشم تا با یادگیری بیشتر و کسب تجربیات جدید، مهارت‌های خود را به سطح بالاتری رسانده و در مسیر حرفه‌ای خود مفید‌تر عمل کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *